RYCHLÉ RECEPTY HONZY HALASZE
Cesta ke sportovním výsledkům je dlážděná dřinou ve fitku a v žádném případě se neobejde bez vhodné stravy.
To není žádná velká novinka, dokonce nikoho nepřekvapí, že výživa sportovce musí být:
- vyvážená
- pravidelná
- pestrá
- v dostatečném množství.
V praxi ale narazíte na to, že pokud si máte zdravé jídlo připravovat sami, budete klást nároky také na:
- nenáročnost přípravy
a
- dostupnost ingrediencí
Na to se v mnoha komplikovaných recepturách zapomíná, a tak se do jídelníčků řady z vás možná vkrádá stereotyp, nebo se vaření snažíte delegovat na někoho kulinářsky zdatnějšího.
Závodník kategorie Men´s Physique Honza Halasz vás přesvědčí, že když si ve fitku poradíte s činkami, zvládnete to i v kuchyni s vařečkou.
Zapečené tousty
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: snadná
Ingredience:
4 tousty(americké/větší)
4 vajíčka
4 plátky cheddaru
2 plátky kuřecí šunky
10 dkg sýru eidam na nastrouhání
petržel na posyp
Postup
- Ze 4 toustů vyřízneme středy (cca 4×4 cm čtverec), aby nám zůstal cca 1cm okraj, který budeme potřebovat. (Vykrojené středy dále nevyužijeme.)
- Tousty vložíme na rozehřátou pánev s máslem a do středu toustů vylijeme rozmíchané 4 bílky a dva žloutky – osolené a opepřené, přikryjeme pokličkou a necháme zapéct, otočíme a opečeme z druhé strany do zlatova (!!!! 2 syrové žloutky vcelku necháme na ozdobení).
- Na opečenou stranu toustu dáme dva plátky cheddaru a jeden plátek šunky, necháme na pánvi pod pokličkou mírně rozehřát sýr, na to dáme druhý opečený toust, nastrouhaný sýr a žloutek, vše necháme na rozehřáté pánvi 2 minuty.
- Nakonec ozdobíme nadrobno pokrájenou petrželí.
Pizza s bílkem a pestem
Čas pečení: 6-8 minut
Celková doba přípravy: do 20 minut
Náročnost: snadná
Ingredience:
1/3 balení Můj bílek
1 balení těsta na pizzu (cca 300 g)
40 ml vody
3 lžíce bazalkového pesta
3 lžíce rajčatového protlaku
lžíce provensálských bylinek
sůl a pepř na dochucení
30 g červené cibule
Postup
-
- Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem.
- V misce smíchejte Můj bílek s vodou a jemně míchejte 1-2 minuty, aby se voda a bílek spojily.
- Na rozehřátou pánev vlijte tekutou směs s bílkem a zhruba 2 minuty za stálého míchání vařte, dokud vám nevznikne směs podobná míchaným vejcím. Osolte, opepřete a odstavte.
- Placku na pizzu potřete pestem a protlakem, poté přidejte připravený bílek, přideje nakrájenou cibulí a posypte bylinkami. Osolte a opepřete.
- Dejte na cca 6-8 minut do trouby.
Jan Halasz pracuje jako osobní trenér v Olympia fitness Opatov. O jeho schopnostech a profesionálním přístupu vypovídá nejenom celá řada spokojených klientů, ale také čtyři zlaté medaile ze závodů, včetně titulu absolutního vítěze MČR v kategorii Men´s Physique.
IG: @brut_one_ifbb